Login

Register

Login

Register

Goed 8.9 uit 10

Sportballen uitkiezen?

Ons aanbod sportballen is groot. Wij hebben allerlei soorten, bal maten en kleuren voetballen, basketballen, handballen, volleyballen, hockeyballen, korfballen, tennisballen en Skillsballen in ons assortiment van vrijwel alle merken. Graag geven wij u wat tips en adviezen bij de aanschaf van een bal die aansluit op uw wensen. Hieronder treft u een overzicht aan per sport. Wanneer u een voetbal koopt zijn er drie hoofdzaken; de bal maten, bal gewicht (gewicht bal) en wat voor soort sportbal u zoekt.

Voetbal gewicht en maten kiezen?

Sportballen.nl heeft een grote collectie voetballen, maar welke bal is voor u of uw sportvereniging geschikt? U kunt bij Sportballen.nl een keuze maken tussen zaalvoetballen, veldvoetballen, wedstrijd voetballen en trainingsvoetballen.

Wanneer u voor uw sportclub of sport een voetbal van vereniging shopt is het natuurlijk wel van belang dat u het juiste niveau voetbal kiest. Daarnaast zijn er verschillende maten die geschikt zijn voor verschillende leeftijden.

In onderstaande matentabel vindt u de maten en het gewicht voor het juiste niveau..

Maattabel voetbal maten

Maat gewicht
JO6, JO7 3 290 gram
JO8 t/m JO10 4 290 gram
JO11, MO11, JO12 5 320 gram
JO13 t/m JO15 5 370 gram
MO13 t/m MO15 5 370 gram
JO16 t/m JO19 5 453 gram
MO17 t/m MO19 5 453 gram

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u geen zaalvoetbal gebruikt tijdens een veldwedstrijd. Dit kan ervoor zorgen dat de bal minder grip heeft tijdens de training of wedstrijd. De bal kan daardoor ook sneller slijten.

Basketbal kiezen?

Ook bij het kiezen van een geschikte basketbal is de maat erg belangrijk. Sportballen.nl biedt verschillende merken basketballen aan; Molten basketballen, Mikasa basketballen, Rucanor basketballen en Spalding basketballen. Het is van belang de juiste maat basketbal te kiezen volgens onderstaande tabel.

Maattabel basketbal maten

leeftijd Maat Gewicht Omtrek
Kinderen 4 tot 6 jaar 3 300-350 gram 55 – 58 cm
Kinderen 7 tot 12 jaar 5 450-500 gram 69 – 71 cm
Dames ouder dan 12 jaar 6 530-550 gram 72 – 74 cm
Heren ouder dan 12 jaar 7 565-650 gram 75 – 85 cm

Handbal kiezen?

Wij hebben een ruime collectie handballen, maar welke handbal is geschikt? Bij het kopen van een handbal is het belangrijk dat u let op de grootte en de grip van de handbal. Handballen kennen de volgende maatvoering:

Heren/Jongens handbal maten

Leeftijd Maat
9 en 10 jaar 0
11 en 12 jaar 1
13 t/m 16 2
17 jaar ouder 3

Dames/Meisjes handbal maten

Leeftijd Maat
9 en 10 jaar 0
11 t/m 14 1
15 jaar en ouder 2

Natuurlijk heeft een handballer ook een eigen merkvoorkeur of is op zoek naar een speciaal type. Sportballen.nl heeft verschillende heren handballen, vrouwen handballen en junioren handballen in het assortiment. Er zijn ook mini handballen en beach handballen beschikbaar. Deze handballen worden aangeboden van de merken Select en Erima.

Volleybal kopen?

Tips bij het kopen van een volleybal

In het ruime assortiment van Sportballen.nl is het soms lastig om een keuze te maken. Wanneer u op zoek bent naar een volleybal is het handig om op een paar verschillende dingen te letten.

In het ruime assortiment van Sportballen.nl is het soms lastig om een keuze te maken. Wanneer u op zoek bent naar een volleybal is het handig om rekening te houden met een aantal verschillende aspecten. Maak eerst een keuze in de soort bal die u wenst, een Beachvolleybal, een indoorvolleybal, een trainingsvolleybal of een wedstrijd volleybal?

Daarna kijkt u naar uw merkenvoorkeur en welke kleurstelling u aanspreek. Ons assortiment bestaat uit de volgende merken:

Erima volleyballen

Gala volleyballen

Mikasa Volleyballen

Select Volleyballen

Vervolgens kiest u de gewenste maat. Hierbij is het gewicht van de volleybal zeker ook van belang. Kinderen spelen bijvoorbeeld met een lichtere bal dan volwassen volleybalspelers.

Wij adviseren

• Kinderen van 6 tot 9 jaar een bal van 200 tot 220 gram.

• Kinderen van 10 tot 14 jaar een bal van 230 tot 250 gram.

• Kinderen vanaf 15 jaar een bal van 260 tot 280 gram.

 

Alle bovengenoemde maten zijn adviesmaten.

 

 

 

 

Door verder gebruik te maken van Sportballen.nl ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten