Login

Register

Login

Register

Goed 8.9 uit 10

Tennisballen Kopen?

Al uw Tretorn, Dulop, Wilson of Tecnifibre tennisballen koopt u als particulier of vereniging het voordeligst bij Sportballen.nl!

Wij leveren 95% van de tennisballen uit eigen voorraad waardoor u gegarandeerd bent van een snelle levering.

Als vereniging geïnteresseerd in een scherpe offerte? Neem contact met ons op en laat u verrassen met een scherpe offerte op maat.

Tennisbal kopen

Je hoeft geen tennisbal speler te zijn om te weten hoe een tennisbal eruit ziet. De rubberen ballen hebben namelijk meestal een fluorescerende gele kleur met een licht grijze kromme streep aan de onderkant. Ook kun je witte tennisballen kopen of een variant die geel – groen of oranje- geel van kleur is. Aangezien deze ballen een doorsnede van tussen de 6,54 en 6,86 cm hebben en niet zwaar zijn, worden ze ook vaak door kinderen gebruikt voor andere bal spelletjes.
De tennissport werd in de middel eeuwen in Frankrijk ontwikkelt maar kreeg pas in 1873 meer bekendheid in haar huidige versie. Het wordt beschouwt tot een elite sport, wat je natuurlijk niet verbied om er als gewone burger ook aan te doen.

Alle 9 resultaten

Hoe ziet het spel tennis eruit?

Net als bij volleybal wordt het veld bij tennis met behulp van een net in tweeën gedeeld. Het net wordt op een hoogte van 1.07 meter gespannen. Dit spel kun je of alleen, met zijn tweeën of met zijn vieren spelen, waarbij het geslacht van de spelers er niet toe doet. Het is de bedoeling dat je met een tennisracket de bal over het net slaat, waarbij je ernaar streeft te voorkomen dat je tegenspeler de bal terug naar jouw helft slaat. Iedere keer dat jij of je tegenspeler de bal mist, waardoor deze op de grond terecht komt, verdient de persoon die de bal het laatst raakte een punt. De winnaar is degene die als eerst vier tennispunten wint.

Welke tennisballen moet ik kopen?

Het aanbod tennisballen is ruim. Je kunt je dus afvragen: ‘Welke tennisballen moet ik kopen?’ Er zijn verschillende maten tennisballen met verschillende eigenschappen. Zo kun je tennisballen bestellen die:
  • Gevuld zijn met microcellen wat de levensduur van de bal vergroot;
  • Een goede vlieg- en stuitcapaciteit bezitten zoals de Prince NX Tour Pro;
  • De Wilson US Open tennisbal, die al jaren op de US Open in New York wordt gebruikt.
  • Wil je zelf Wilson tennisballen kopen? Dan kun je dat natuurlijk ook bij ons doen. Klik daarvoor hier en we zorgen ervoor dat je bestelling snel bij je thuis wordt bezorgd. Ook voor de andere soorten tennisballen kun je in onze webshop terecht. Heb je vragen over tennisballen of andere producten? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder.

    Door verder gebruik te maken van Sportballen.nl ga je akkoord met ons cookie beleid.
    Sluiten